Webinar: Nationale Gezondheid Verkiezingsdialoog

2 maart 2021

Op 2 maart a.s. organiseert het NCVGZ de Nationale Gezondheid Verkiezingsdialoog in webinarvorm. Met de verkiezingen op komst starten we een nationale dialoog tussen de NCVGZ community, de samenleving en (kandidaat) Kamerleden over gezondheid, vitaliteit en geluk.

Op 2 maart a.s. organiseert het NCVGZ de Nationale Gezondheid Verkiezingsdialoog in webinarvorm. Met de verkiezingen op komst starten we een nationale dialoog tussen de NCVGZ community, de samenleving en (kandidaat) Kamerleden over gezondheid, vitaliteit en geluk. We bespreken overeenkomsten; waar wil men gezamenlijk heen? Maar ook de verschillen én wat nodig is om tot een gezamenlijk wenkend perspectief te komen voor een gezonde generatie.

Welke partij heeft de gezondste ideeën en is in staat hier draagvlak voor te winnen?

Onder leiding van onze voorzitter Lea Bouwmeester worden drie inhoudelijke dialogen gevoerd over een maatschappelijke uitdagingen waarbij gezondheid als hefboom kan fungeren. De volgende hefbomen komen aan de orde:

  • Hoe wordt de coronacrisis het kantelpunt naar een meer gezonde en vitale samenleving?
  • Hoe wordt denken en werken vanuit preventie de voor de hand liggende aanpak?
  • Hét klimaat, uw gezondheid: hoe verbinden we beide aan elkaar?

Je kunt meedoen door tijdens de dialogen te reageren in de chat.


Datum           dinsdag 2 maart 2021
Tijd                20.00 - 21.15 uur
Online           (alleen) rechtstreeks te volgen via Zoom
Deelname     Meld je hier aan! Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Na aanmelding mailen we je de zoom-link.

Houdt de website van het NCVGZ www.ncvgz.nl bij voor de laatste informatie over het programma.

Voor media gerelateerde vragen neem contact op met Anke Peters voor vragen over het webinar.

 

Toekomstplannen

Corona maakte vorig jaar vervroegd een einde aan de 2020 editie van het Nederlands Congres Volksgezondheid; we moesten dat helaas annuleren. Ook een fysieke 2021 editie zit er nog niet in.

Tegelijkertijd maakt corona dat de beweging naar meer aandacht voor gezondheid in de samenleving actueler en urgenter is dan ooit. Vandaar dat we dit jaar een aantal webinars zullen organiseren die de publieke gezondheid verbinden met de samenleving en waar we energie van krijgen. De webinars haken in op de actualiteit; zodra een thema en datum bekend zijn ontvang je van ons hiervoor een uitnodiging.


Deze sessies zijn een vervolg op het webinar ‘De kracht van vragen stellen’ waaraan in oktober vorig jaar bijna 200 mensen deelnamen. Onder de bezielende leiding van Puck van Dijk - met de methode van het Socratische gesprek - leerden we om anders te denken/kijken.
We gingen op zoek naar de juiste vragen en leerden écht te luisteren naar de ander.  Met als doel: een betere, heldere communicatie en verdieping van het collectieve denken. We hopen zo vanuit het NCVGZ podium een stimulans te geven aan bottom up veranderingen vanuit de publieke gezondheid zelf. Met die bagage gaan we graag de webinars in.