Seksualiteit en relaties maken onderdeel uit van ieders leven. Een goede seksuele gezondheid heeft een positief effect op het welzijn van mensen. Heldere en betrouwbare informatie over seksualiteit is belangrijk, het helpt mensen om weloverwogen keuzes te maken.

Wat doet Rutgers?

Rutgers is een gerenommeerd kenniscentrum op het gebied van seksuele en reproductieve gezondheid en rechten. Wij maken praten over seks gewoon in verschillende culturen. Al jaren werken wij in Nederland, Afrika en Azië aan verbetering van de seksuele gezondheid van mensen. Dit doen we door middel van: 

  • uitvoeren van wetenschappelijk onderzoek;
  • ontwikkelen van producten en diensten;
  • beleidsbeïnvloeding.

Voor wie werken we?

Rutgers ondersteunt professionals in hun werk zodat zij hun deskundigheid op het gebied van seksualiteit kunnen vergroten. Speciale aandacht in ons werk gaat uit naar jongeren, vrouwen en kwetsbare groepen, zoals mensen met een ziekte of beperking. Wij weten hoe we lastige onderwerpen met deze groepen kunnen bespreken. Ook omdat we hen zelf betrekken bij de ontwikkeling van producten en diensten voor hen.

Rutgers over de Federatie voor Gezondheid

Publieke gezondheid of ‘voorzorg’: essentieel voor de gezondheid van Nederlanders op de lange termijn. Maar ook een terrein dat maar weinig aandacht krijgt. Want vaak eist de korte termijn de aandacht en het geld op.

Om die reden is Rutgers lid van de Federatie. En hopen we dat veel meer organisaties dat worden. Want er is een beweging nodig die het belang van voorzorg op de kaart zet en laat zien hoe het ook kan. 

Ga naar de website van Rutgers