Nierstichting

< Aangesloten leden

"De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo weinig mogelijk nierziekten en een betere toekomst voor nierpatienten."

De Nierstichting zet zich in voor een toekomst met zo min mogelijk nierziekten én een betere toekomst voor nierpatiënten. Dát is onze veelzeggende missie. En we doen er al het mogelijke aan om dit waar te maken.

Bij de Nierstichting werken zo'n vijftig mensen op het hoofdkantoor. Hoe onze organisatie precies in elkaar zit, en met wie we samenwerken, zetten we hier uiteen. En we vertellen ook wie ons helpen, adviseren en controleren.

De Nierstichting over de Federatie voor Gezondheid

Een nierziekte heeft een enorme impact op het leven van een nierpatiënt. Uitgedrukt in de levensverwachting: een 2O-jarige nierpatiënt die dialyseert heeft dezelfde levensverwachting als een 8O-jarige gezonde burger. Deze harde constatering motiveert de Nierstichting om een doorbraak te realiseren in de behandeling van nierpatiënten, onder andere door de ontwikkeling van een draagbare kunstnier en door transplantatie te bevorderen. Maar het allerbeste is dat een nierziekte wordt voorkomen, door vroegtijdige opsporing en adequaat handelen bij risicogroepen. De Nierstichting wil de stap maken van ziektezorg naar voorzorg en vindt daarin steun bij de Federatie. De Nierstichting wil samen met andere partijen in de zorgsector pleiten voor meer aandacht voor preventie. Samen kunnen we dit beter bepleiten dan alleen. Daarom de Federatie voor Gezondheid!

Tom Oostrom, directeur Nierstichting

Ga naar de website van Nierstichting