Publicaties

< Alle publicaties

Introductie van de Oerkracht van Gezondheid

04-11-2019

De toekomstbestendigheid van de gezondheidszorg staat onder druk. Politiek en samenleving zijn momenteel naarstig op zoek naar oplossingen. Steeds meer mensen zien in dat het bevorderen van de gezondheid noodzakelijk is. Het is alleen makkelijker gezegd dan gedaan. Het communicatieproject de ‘Oerkracht van Gezondheid’ beoogt inspiratie te geven. Niets meer, niets minder. Experts zijn met elkaar de studio van Café Weltschmerz ingegaan, en bevragen elkaar over wat nodig is.

Het eerste tweegesprek is een introductie. Daarop volgen gesprekken met o.a. Annemieke Roobeek, Hugo Backx, Maria van den Muijsenberg en een groot aantal andere inspirerende gasten.

Thomas Plochg is directeur van de Federatie voor Gezondheid. Daarnaast ondernemer en wetenschapper.
Lea Bouwmeester is verbinder, voorzitter, innovator, adviseur, kwartiermaker, en bouwer van netwerken in (e) Health, Digitalisering & Inclusie.

De tweegesprekken zijn onderdeel van het project, ‘de Oerkracht van Gezondheid’ , wat tot stand is gekomen in een samenwerking met de Federatie van Gezondheid, landelijk expertisecentrum Pharos, zorgverzekeraar ONVZ, en Studio Weltschmerz.
Het centrale thema in deze 16-delige serie is hoe de Nederlandse samenleving haar focus kan verleggen naar gezondheid in plaats van ziekte.